Over ons

Biografie

Sylvia Dries

Mijn naam is Sylvia Dries, geboren in Neerpelt in 1979 en opgegroeid in Kaulille.
Na mijn studies in Gent, waar ik in 2003 afstudeerde met onderscheiding, ben ik teruggekeerd naar mijn roots en ben ik hier in 2004 gestart met mijn eigen "kleine huisdierenpraktijk" op het Nevenplein. Ondertussen is de praktijk verhuisd naar Lillerbaan 133 en staat er nog een uitbreiding en verhuis gepland in 2023!
De praktijk is geleidelijk aan gegroeid net zoals de passie voor diergeneeskunde en dieren. Kennis op peil houden en nieuwe kennis vergaren blijft heel belangrijk voor mij daarom ben ik mij sinds 2013 verder aan het verdiepen in tandheelkunde bij honden en katten.
Dieren echt helpen vind ik het leukste aan de job. Vaak verlossen we dieren van hun pijn. Het is zo een beloning om achteraf te horen dat het dier weer vrolijk is of algemeen gelukkiger. Daar doen we het voor!
In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen of wandelen, ook van een goed boek of een gezellig etentje kan ik genieten.
Met mijn kinderen, Daniel en Annelore en mijn man, Dirk, ben ik alleszins in goed gezelschap!
Wist je trouwens dat ik tweetalig opgevoed ben? Mijn mama is van Poolse afkomst. Dit komt wel eens van pas als we Poolse mensen in onze praktijk krijgen! Zo kunnen zij in hun moedertaal hun verhaal vertellen!

Opleiding

Controle foto gebit

Onze praktijk is een doorverwijspraktijk voor tandheelkunde bij honden en katten: we gaan een stap verder in de verzorging van het gebit van uw huisdier.
Sinds 2013 is dierenarts Sylvia Dries lid van de EVDS (European veterinary dental society).

Het EVDS is een vereniging dat 2 doelen voor ogen heeft:
- Opleiden en ontwikkelen van vaardigheden en technieken van Europese dierenartsen in de tandheelkunde voor kleine huisdieren.
- Promoten van het klinisch tandheelkundig onderzoek in bedrijven in het voordeel van mens en dier.

De basis tandheelkunde wordt in vele praktijken aangeboden, maar om meer doelgerichte specifieke problemen aan te pakken is een extra opleiding noodzakelijk. Dierenarts Sylvia Dries volgt een opleidingscyclus via het ESAVS (European school for advanced veterinary studies). Deze opleiding wordt gespreid over 4jaar en gaat door in Halmstad in Zweden en Luxemburg. Jaarlijks vind er een intensieve studieweek plaats waarbij de dierenarts op verplaatsing naar Zweden gaat.

Cursus dentitstry 1 is reeds voltooid in maart 2013. (Accesia Halmstad- Zweden)
Cursus dentistry 2 is reeds voltooid in juni 2014. (Accesia Halmstad - Zweden)
Cursus dentistry 3 is reeds voltooid augustus 2015. (Universiteit van Luxemburg)
Curus ENT (Ear, nose and troat) reeds voltooid in december 2017 (opleiding in Zweden)
Cursus Drill in endodontie, periodontie en restauratie voltooid oktober 2019 (opleiding in Zweden)

Jaarlijks wordt er ook op congres gegaan: "EVDC" (European veterinary dentistry congres). Met praktische en interactieve lezingen over nieuwe technologi├źn, technieken, toepassingen,...
Dit congres vindt ieder jaar in een andere Europese stad plaats.
Gepland in 2022: 6-10 april Krakau Polen


Door het lezen van artikels en wetenschappelijke publicaties in diergeneeskundige tijdschriften (journal of veterinary dentistry, JVD) wordt de parate kennis continu bijgeschaafd.

Een extra bedankje gaat nog uit naar onze humane tandarts Cindy Winters die met haar praktische kennis van de humane tandheelkunde regelmatig hulp biedt bij probleemgevallen.

Praktijk

Dieren

Contact

Voor meer info en vragen. Neem contact op via telefoon, e-mail of via onderstaand formulier.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.